Seniorkeur Makelaar

seniorkeurmakelaar

Voor meer informatie kunt u een email sturen naar projectbegeleiding@kosmeier.nl of bellen met 06-55767373

 


 

image-e1449092910263-271x300Gerda Kosmeier is vernieuwend bezig binnen de schrijnende ouderenzorg. Zij biedt sinds dit jaar aangepaste woonruimte aan ouderen en senioren in Baarn, Blaricum en het hele Gooi. Gerda Kosmeier merkt dat steeds meer ouderen gedurende hun laatste levensjaren thuis willen blijven wonen. Wanneer het mogelijk is, willen de senioren in hun eigen woonomgeving blijven. Senioren die over voldoende budget beschikken, laten zelfs extra aangepaste woonruimte met faciliteiten bouwen op hun erf. De kinderen verhuizen naar de ouderlijke woning en nemen de mantelzorg voor hun rekening. Soms is het een keuze van de mensen zelf, maar door bezuinigingen in de zorgsector kan het ook een noodzaak worden.

Gerda Kosmeier vindt het een mooie uitdaging om de ouderen tegemoet te komen met haar woningaanbod en extra zorgservice.
Zo zoekt  ze samen met de ouderen en hun familie naar woonoplossingen en biedt ze maatwerk. De ene keer helpt zij met een aangepaste woning en voor een ander laat zij een garage of schuur ombouwen en inrichten als zelfstandige wooneenheid, of regelt zij een woning met ambulante zorg. Blaricum is een van haar speerpunten eindigt zij.


 

De Mantelzorgwoning!

5-6-2014
Kijk eerst even gezellig naar het vertrek van het Nederlands elftal naar Brazilië en dan een goed informatief stuk over de mantelzorgwoning (vanaf ± 7 min).
Wijziging per 1 oktober 2014, het wordt eenvoudiger!!!

 


 

Otwin van DijkBaarnse makelaar krijgt diploma van Tweede Kamerlid

BAARN – In het afgelopen jaar heeft Gerda Kosmeier van Kosmeier Projectbegeleiding & Makelaars te Baarn een opleiding ‘Mantelzorgwoningen’ gevolgd. Maandag was de afronding met de overhandiging van het bijbehorende certificaat door Tweede Kamerlid Otwin van Dijk.
In zijn speech gaf Van Dijk aan dat mantelzorgwoningen goed passen bij de wens van vele mensen om in het eigen sociale netwerk te blijven wonen en als een van de alternatieven voor opname in een zorginstelling. “Het is goed om senioren te kunnen adviseren over diverse woonoplossingen, zoals de mantelzorgwoning”, aldus Van Dijk.

Verplaatsbare mantelzorgwoningen
Kosmeier Projectbegeleiding & Makelaars heeft zich onder meer gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van senioren bij het vinden van passende woonoplossingen. Kosmeier Projectbegeleiding & Makelaars is werkzaam in het Gooi en omstreken, maar ook de Utrechtse provincie behoort tot haar werkgebied. Sinds kort kan Kosmeier Projectbegeleiding & Makelaars nu ook adviseren bij de aan- en verkoop van verplaatsbare mantelzorgwoningen van PasAan.

Senioren en kinderen samen
PasAan heeft een kwalitatief hoogwaardige verplaatsbare woning ontwikkeld, waardoor senioren en hun kinderen dicht bij elkaar kunnen wonen. Inmiddels wonen tientallen senioren in Nederland in een dergelijke woning. Bijvoorbeeld in de tuin bij hun kinderen, in een zelfstandige woning, als ‘buur’. Tijdens de training zijn de bouwkundige, juridische, ergonomische en financiele aspecten van de mantelzorgwoning aan bod gekomen.

Bijzondere oplossing
PasAan directeur Peter Veldhuijzen: “Mantelzorgwoningen zijn ondanks hun verplaatsbaarheid gewone woningen. Door de verplaatsbaarheid, de vele innovaties in de woning en de bijzondere plek waar de mantelzorgwoningen komen te staan, is het tegelijkertijd een bijzondere oplossing, vandaar dat wij deze training hebben ontwikkeld”.

Advertentie