Energielabel

Image converted using ifftoany

Vanaf 1 januari 2008 moet bij bouw, verkoop en verhuur van een woning op het moment van transactie een Energielabel (energieprestatiecertificaat) aanwezig zijn. Het Energielabel is woninggebonden en geeft (op basis van een berekening) informatie over de hoeveelheid energie die bij gestandaardiseerd gebruik van de betreffende woning nodig is. Het betreft woninggebonden energiegebruik voor verwarming, warmwatervoorziening, verlichting, ventilatie en koeling.

Een Energielabel is niet alleen een belangrijk verkoop argument als u uw woning wilt verkopen, maar kan ook interessant zijn om te kijken hoe energiezuinig uw woning is en of u wellicht met kleine ingrepen uw energiekosten fors omlaag kunt brengen. Kosmeier Projectbegeleiding & Makelaars is gecertificeerd om EPA-W keuringen te doen van uw woning.

De energieprestatie van uw woning wordt weergegeven in een energie-index en in een gestandaardiseerde energieklasse (A t/m G en kleuren). Zeer energiezuinige gebouwen hebben een A en zijn heldergroen; zeer onzuinige panden hebben een G en zijn felrood. Dit is te vergelijken met de Energielabels die in de witgoedsector worden gehanteerd (bijvoorbeeld bij koelkasten)

Het Energielabel is 10 jaar geldig.

Advertentie